Kā pagatavot suši

Par suši noteikti ir daudz dažādu viedokļu un materiālu, bet mana pieredze ar to gatavošanu un ēšanu ir ļoti maza, jo ilgu laiku kaut kā viņi man ne īpaši. Bija tāda neziņa par to pagatavošanu un sastāvu, tad nu palēnām man sāka ļoti iegaršoties līdz jau pats iemēģināju roku tā pagatavošanā. Gribētos arī uzklausīt jūsu viedokļus un ieteikumus ko ar šo tīteni vēl var izdarīt vai pilnveidot.


Tad nu mans process kā vienkārši mājās no minimālām sastāvdaļām pagatavo suši (maki suši):

  1. Rīsi – pirms liekam vārīties tos kārtīgi aukstā ūdenī nomazgājam un līdz brīdim, kad ūdens vairs nav balts. Liekam tos katlā ar ūdeni, ūdens attiecība: divas krūzes rīsi/divas krūzes ūdens. Vāram/sautējam uz lēnas uguns kādas 10-15 min, pēc tam atstājam katliņā ar vāku uz uguns vēl kādas 5 min un tad noliekam tos dzesēties.
  2. Sagatavojam pārējās sastāvdaļas: Lasi (manā gadījumā vienkāršs mazkūpināts lasis), avokādo un sieru (šoreiz gan nebija Filadelfijas, bet ļoti labi derēja arī Kāruma kausētais siers)
  3. Tad kad rīsi atdzisuši un pārējās lietas sagatavotas liekam rīsus uz aļģu lapas. Mēģinam tā vienmērīgā plānā kārtā, tā lai nespīd cauri lapa un noklāt kādus 70% no lapas, lai vienā galā paliek tukšs.
  4. Uz rīsiem vienā galā saliekam vienā rindā visas sastāvdaļas un izmantojot bambusa paklājiņu, rullējam to ciet. Samitrima aļģu lapas malu ar ūdeni, lai tā aizlīp un sagriežam vienādos gabaliņos.
  5. Pasniegšanai nepieciešamās lietas: sojas mērce, vasabi, marinēta ingvera lapas un kociņi pēc tradīcijas.

2 Comments

  • zaiga
    09.04 - 16:45 | Permalink

    Man ļoti garšoja ar garnelēm. ņjam. Filadelfija+garneles.. Kosmoss.. :)

  • 09.04 - 19:19 | Permalink

    Jap, tas arī tika mēģināts: filadelfijas siers, krabis un gurķis. Arī garšo :)

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.